trešdiena, 2012. gada 15. augusts

Pasaku mēbeles

Storybook furniture

Savos darbos pret materiāliem es izturos kā pret dzīviem organismiem. Piemēram, koka gabals nav tikai izejmateriāls. Manā radošajā vīzijā un praksē, tas simbolizē iespēju savienoties ar citiem elementiem. Dažādu komponentu sajaukums piedod gala rezultātam unikālu raksturu. Mākslinieciskās radīšanas procesā man patīk domāt, ka mani priekšmeti 'piedzimst'.
- Valentin Loellmann



Nīderlandiešu dizainers Valentin Loellmann ir izveidojis  neparastu un pasakainu, ar rokām taisītu mēbeļu kolekciju Seasons. Soliņi, ķeblīši, galdi - katrs ir savādāks un katrs ir neatkārtojams. Lai arī šo mēbeļu izmēri un funkcijas ir atšķirīgi, visām izgatavošanas process ir vienāds - gropētās tapiņas savieno riekstkoka zarus ar ozolkoka virsmām. Lai panāktu organiskāku un plūstošāku formu, salaiduma vietas tiek aizpildītas ar skaidu un līmes maisījumu. 
Mēbeles tiek apdedzinātas un apstrādātas ar vasku. Pēc virsmas apstrādes ar smilšpapīru, mēbeles tiek nopulētas un apstrādātas ar eļļu. Riekstkoka zari mēbelēm piedod dinamiku un katram individuālajam priekšmetam tiek piešķirts savs numurs.












I am treating materials like living organisms in my work. for example, a piece of wood is not mere material substance. in my creative vision and practice, it represents the opportunity to merge with other elements. the fusion of the various components stamps the final work pieces with its unique character.
in the act of artistic creation, I like to think of my 
pieces as 'being born’
- Valentin Loellmann

The Dutch designer Valentin Loellmann has created an unusual and storybook-looking, hand-made furniture collection Seasons. Stools, benches, tables - each of them is different and unique. Even though the furniture's dimensions and functions vary, the construction process is the same - mortise-and-tenon joints connect hazel branches and an oak top. To attain an organic and smooth form, the connections are filled with a mixture of sawdust and glue.
The pieces are burned and treated with wax. After the top is sanded, they are polished and treated with oil. Hazel branches add a dynamic to the furniture and each piece is marked and numbered.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru