otrdiena, 2012. gada 30. oktobris

Latvijas arhitektūras kalendāru atklāšana



Jaunā dizaina centrā atvērs Latvijas arhitektūras kalendārus

Piektdien, 2012. gada 2. novembrī xcelsior dizaina centrā Rīgā, Raņķa dambī 1 tiks atvērti divi Latvijas arhitektūras un interjera kalendāri 2013. gadam.

Kalendāros ir publicēti spilgti mazās arhitektūras darbi – dzīvokļu interjeri, mājas pie jūras, villas, biroji un viesnīcas. To autori ir Andris Kronbergs, Arnis Kleinbergs, Zaiga Gaile, Mārtiņš Pīlēns, Juris Mitenbergs, Andra Šmite, Liene Griezīte, Agnese Putna, Sintija Vaivade, Ingūna un Holgers Eleri, Andis Sīlis, Brigita Bula, Uldis Lukševics, Reinis Liepiņš, Zane Tetere, Pēteris Blūms un viņu kolēģi projektēšanas birojos.

Atvēršanas laikā varēs iepazīties arī ar jaunu vietu Rīgā – xcelsior dizaina centru, kas šogad atklāts atjaunotā arhitektūras piemineklī – pēc ievērojamā Rīgas pilsētas arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta celtā pamatskolā.

1911. gadā uzbūvētā skolas ēka ir brīnišķīgs pamesta Pārdaugavas stūra atdzimšanas piemērs netālu no topošās Latvijas Nacionālās bibliotēkas, kur tagad ikvienam ir atvērtas plašās halles un mācību telpas ar modernisma klasikas un mūsdienu dizaina ekspozīcijām, izstāžu zāli un dizaina bibliotēku. Dizaina centrs ir iekārtots arhitekta, xcelsior vadītāja Artūra Martinsona vadībā.

Abi kalendāri turpina laikmetīgās arhitektūras popularizēšanas izdevumu sēriju Process un ar Lukabuka zīmolu piedāvā tā kompaktu eksporta versiju angļu valodā. Kalendāru saturu veidojusi Ieva Zībārte, dizaina autori ir H2E.

Kalendāru izdošanu atbalsta projekta partneris Audi un Arhitektūras veicināšanas fonds.

Kalendāru preses skate un ekskursija pa jauno dizaina centru notiks
2. novembrī plkst. 11:00 Rīgā, Raņķa dambī 1.

Lūdzam savu dalību pieteikt iepriekš!

Ieva Zībārte
ieva.zibarte@lukabuka.lv



1 komentārs:

  1. Skaists kalendārs. Vai kāds nezin vai vēl var dabūt 2015. gada arhitektūras kalendāru?

    p.s. sveiciens no arhitektu birojs

    AtbildētDzēst